tiistai 8. tammikuuta 2013

Pyhän häivähdykset eivät loppuneetkaan



Pyhän häivähdys -tekstejä olen kirjoitellut kolme vuotta. Tekstit ja kuvat on julkaistu Munkinseutu-lehdessä. Jossain vaihessa niistä syntyi myös tämä Arjestapyhiin-blogi. Halusin tällä tavoin osallistua Suomen ev.lut.kirkon Pyhä-teemavuosien 2010-2012 toteuttamiseen. Nyt nuo teemavuodet on eletty ja tämä kirjoittelu olisi voinut päättyä.

Näiden kolmen vuoden aikana olen kuitenkin saanut silloin tällöin kuulla, että näiden häivähdysten teksti tai kuva on puhutellut, pysäyttänyt arjessa Pyhän äärelle. Olisi mukava saada palautetta jatkossakin. Itselleni pyhän häivähdysten äärellä pysähtyminen on ollut antoisaa ja pysähdysten tekstiksi muokkaaminen haastavaa. Olen nauttinut tutkiessani kameran linssin takaa kotiympäristöäni ja etsiessäni kuvattavaksi pieniä yksityiskohtia, joissa häivähtää pyhä.


Niinpä Pyhän häivähdykset jatkuvat. Jatkossa niitä toivoisin muidenkin kirjoittelevan Muutama Munkkiniemen seurakunnan työntekijä on jo lupaillut. Mahtaisiko seurakuntalaisista löytyä joku halukas? Kuvaajan nimikin voi välillä vaihtua. Toivon, että muutama lukija rohkaistuisi kertomaan minulle, millä tavalla pyhä on hänen arjessaan häivähtänyt. Siitä saattaisin seuraavan jutun kirjoittaa. Joku voisi tarjota käyttööni kuvan, jossa pyhä jotenkin on arkisesti näkyvissä.

Kiitän tähän asti saamastani palautteesta. Tervetuloa jatkossakin kanssani jakamaan pyhän häivähdyksiä arjessa. Palsta jatkuu Munkinseudussa ja jutut ilmestyvät tähän blogiin samoilla tienoilla, kun lehti ilmestyy - joka toinen viikko.

Häivähdyksen pyhää koen jo siinä, että saan tällaista palstaa pitää yllä. Kiitos Munkinseutu-lehden toimitukselle mahdollisuudesta ja sekä lehden että blogin lukijoille.

Hetu Saarinen
Munkkiniemen seurakunta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti