tiistai 14. toukokuuta 2013

Kiitokset kukkaistutuksista!


Kevät ei tänä vuonna tuntunut millään tulevan. Sitten pikkuhiljaa huomasin yhden enteen yhtäällä, toisen toisaalla … vahvistui usko siihen, että kevät koittaa, lämpö voittaa, lumet sulavat. Niin lopulta – tietysti – kävi ja kevät sai tilaa ensin ovipielien kukkaruukuissa ja istutuksissa talojen aurinkoisilla seinustoilla, sitten ruoho alkoi vihertää ja yhtäkkiä koivuihin ilmestyi hiirenkorvia. Hurjalla vauhdilla maisema muuttumassa kesän vihreäksi.

Ennen tätä tämän vuotista vihreää vallankumousta ehdin nauttia monenlaisista ruukkuistutuksista eri puolilla kotikulmia. Huomasin napsivani kuvia noista kaunistuksista ja seurailevani niiden muuntumista seuraavina viikkoina, kun lämpö lisääntyi, kevätsade kasteli ja alkuun vielä nupullaan olevat aukenivat täyteen loistoonsa. 


Tämä ruukullinen näyttää tänään aivan erilaiselta – yhä upealta ja ilahduttavalta. (Kuva otettu 26.4.2013)

Iloitsen kaikista niistä ihmisistä, jotka olivat nähneet sen vaivan, että ovat noita asetelmia suunnitelleet ja toteuttaneet. Kiitollisuuden häivähdyksiä lähetän teille, te viherpeukalot, taloyhtiöiden puuhaihmiset, kiinteistöhuoltohenkilöt, jotka laitatte kevään kukkimaan jo ennenkuin luonto itsekseen herää täyteen kukoistukseensa.

Hetu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti