tiistai 19. helmikuuta 2013

PaastoajatuksiaSininen ja vihreä malja, joissa eri värisiä ja muotoisia helmiä. Niiden edessä läpinäkyvä kulho, josta saa valita kerrallaan yhden ja laittaa toiseen noista maljoista. 

Toiseen kertyy vääriä tekoja, sellaista, mikä pitäisi jättää tekemättä tai sanomatta, rumia sanoja, vähättelyä, roskaamista, tuhlaamista. 

Toiseen maljaan laitetaan helmiä, jotka kuvaavat sitä hyvää, mitä sinä päivänä tai edellisinä olemme onnistuneet tekemään tai sanomaan. Tämä alttari on Munkkiniemen kirkolla, lastentilassa. Noita helmiä ovat lapset perhekerhossa lajitelleet.

Paastonaika on alkanut ja minä olen liittynyt ekopaastoajiin. Tuon lasten alttarin äärellä mietin, kumpaan noista maljoista kertyvät minun helmeni tämän neljänkymmenen päivän kuluessa. Osaisinpa tehdä valintojani niin, että varjelen, suojelen ja kunnioitan – luontoa, luomakuntaa, lähimmäisiäni … ja itseäni. 

Liityin toissapäivänä nettisivulla ekopaastoajiin (ekopaasto.fi) ja valitsin ensisijaiseksi paastoajatuksekseni hidastamisen. Sen myötä tavoittelen sitä, että tavanomaista useammin pysähtyisin tällaisenkin helmialttarin äärelle ja antasin noiden maljojen, kulhojen, ristin ja enkeleiden puhutella itseäni. Pysähtyisin Pyhän äärelle ja antaisin sen häivähtää, koskettaa ja ravistellakin.

Hetu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti